Noutăți

CATRE,
COLEGIUL MEDICILOR DENTISTI BISTRITA-NASAUD
Prin prezenta, va aducem la cunostinta ca unitatea noastra organizeaza in luna aprilie 2022, un concurs pentru ocuparea postului vacant de medic specialist stomatolog/dentist, respectiv, in data de20.04.2022 ora 9,00 va avea loc proba scrisa si in data de 28.04.2022 ora 9:00 proba interviu. Concursul se va desfasura la sediul unitatii.
Va rugam sa ne nominalizati doua persoane de la d-voastra care sa faca parte din comisia de examinare alaturi de d-na lstrate Anca - medic primar OMS Bistrita - presedintele comisiei si una persoana - presedintele comisiei de solutionare a contestatiilor alaturi de : dna Chitimus Gabriela , medic specialist si dna Pacurari Ancuta, medic specialist din cadrul OMS Bistrita.

Descarcă anunț

Către Colegiile Teritoriale
în atenția Doamnelor/Domnilor Președinți
Stimați colegi,
Având în vedere nevoia acută a populației din țara noastră la serviciile stomatologice, știut fiind faptul că România se află pe ultimul loc în U.E. în ceea ce privește sănătatea orală, Colegiul Medicilor Stomatologi din România (CMSR) a militat permanent pentru reconsiderarea politicilor de sănătate aplicate stomatologiei în domeniul scrviciilor de îngrijiri de sănăntate prin sistemul public de asigurări sociale de sănătate. În acest context, CMSR a solicitat autorităților statului, pe baza unor note de fundamentare temeinic documentate, să pună în aplicare măsurile propuse prin Moțiunea Consiliului național al CMSR.
Proiectul de modificare al contractului-cadru și a normelor de aplicare ale acestuia publicat pe pagina web a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) aduce anumite modificări ale clauzelor contractuale pentru serviciile stomatologice. Concret, pentru anul 2022, bugetul alocat stomatologiei a fast majorat cu peste 70%, depășind suma de 200 milioane lei, iar tarifele de contractare pentru tratamentele/procedurile stomatologice au fost majorate cu peste 43%. Plafonul lunar alocat pentru medicii stomatologi aflați în relații contractuale cu casele de sănătate teritoriale a crescut cu l00%, respectiv în loc de 2000 lei pe lună, va fi de 4000 lei pe lună, cu o majorare de incă 50% pentru medicii care oferă servicii stomatologice în mediul rural (6000 lei/medic/stomatolog/lună). Precizăm că intrarea în vigoare a noilor clauze contractuale se va face începând cu 1 aprilie 2022, respectiv după expirarea actualelor clauze ale contractelor aflate în derulare. Apreciind crșterea bugetului alocat serviciilor stomatologice ca un prim pas, în cadrul negocierilor/consultărilor recente cu CNAS, CMSR a solicitat creșterea bugetului alocat stomatologiei la un procent de 2% din FNUASS și identificarea unor modalități corecte de finanțare pentru stomatologie.

Cu consideratie,
Prședintele Colegiului Medicilor Stomatologi din România
Prof. dr. Ecaterina IONESCU

Descarcă anunț

Către
Colegiile teritoriale
Stimați Colegi,
Având în vedere faptul că, în urma întâlnirii din data de 07.12.2021 dintre reprezentanții Colegiului Medicilor Stomatologi din România și reprezentanții Ministerului Sănătății, autoritatea de stat a agreat propunerile de modificare a Ordinului ministrului sănătății nr. 176/2021 formulate de către corpul nostru profesional și care vor fi integrate în cuprinsul actului normativ în vederea stabilirii unei forme modificate a ordinului de natură să asigure o aplicare adecvată în cadrul cabinetelor stomatologice.
Până la data adoptării și intrării în vigoare a modificărilor aduse Ordinului ministrului sănătății nr. 1761/2021, vă rugăm să ne aduceți la cunoștință orice acțiune de control desfășurată de către DIrecțiile de Sănătate Publică din județele dumneavoastră, ținând cont de faptul că reprezentanții Ministerului Sănătății ne-au asigurat că, în toată această perioadă, vor fi sistate controalele vizând aplicarea normelor privind curățarea, dezinfecția și sterilizarea în cabinetele stomatologice.
Cu deosebită considerație,
Președinte C.M.S.R.
Prof. dr. Ecaterina IONESCU

Descarcă anunț

În data de 5 februarie 2022, începând cu ora 9:00, la Hotel Bistrița va avea loc cursul cu tema "Reconstrucția defectelor osoase alveolare și reabilitarea implanto-protetică" susținut de către Șef lucrări Dr. Armencea Gabriel.
Cursul este creditat cu 8 credite EMC.

În data de 13 noiembrie 2021, începând cu ora 9:00, la Hotel Bistrița va avea loc cursul cu tema
“Gestionarea stărilor de inflamații parodontale marginale acute și cronice prin terapii alopate și alternative”
Lector curs - Șef lucrări Dr. Cinel Malița.
Cursul este creditat cu 8 credite EMC.
Vă așteptăm cu drag!

În data de 11 septembrie 2021 ora 9.00 la hotel Bistrita va avea loc cursul cu tema
"Accidente și complicații în reabilitarea orală".
Lector curs - Șef lucrări Dr. Armencea Gabriel.
Vă așteptăm cu drag!

Dragi colegi,
Vă anunțăm că în data de 26 iunie 2021 ora 9:00 va avea loc, la Hotel Bistrița cursul cu tema " Abordarea stomatologică complexă multidisciplinară în perioada copilăriei, adolescenței și a adultului tânăr" susținut de către Prof. Dr. Țermure Viorica UMF Cluj Napoca.
Credite EMC 8.
Vă așteptăm cu drag!

La Spitalul Județean de Urgență Bistrița vor fi 4 posturi de medic specialist si 4 posturi de asistente. Medicii specialisti interesati se pot pregati pentru examen/concurs. Comisia va fi formata din cadre didactice de la UMF Iuliu Hatieganu Cluj Napoca. O sa revenim cu alte informatii.

Vă anunțăm ca în data de 15.05.2021 va avea loc
la Hotel Bistrița cursul cu tema "Osteonecroza maxilarelor. Implantele dentare".
Lector curs Dr. Alina Ormenișan

Mesajul doamnei președinte către medicii stomatologi.
Citește mesaj
26.09.2020 / Hotel Bistrița / Ora 09:00 Dr. Malița Cinel "Despre abordărilestomatologice față de femeia gravidă în cabinetele cu practică ambulatorie" 26.09.2020 ora 09:00 in sala mare a Restaurantului Bistrita
Cursul se va desfășura cu respectarea condițiilor stării de alertă,
pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de Covid -19
Credite EMC 8
Noutăți